Kom ook kennismaken

met de WELPEN
 
meisjes en jongens van 7 - 11 jaar
 

speltakteken welpen rgb 

 

Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Ze hebben samen met leeftijdsgenootjes veel plezier en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstanige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

 

welp blij

welpen

zijn jongens en meisjes van Scouting tussen de 7 en 11 jaar. Zij komen iedere zaterdagmiddag tussen 13.15 en 16.30 uur samen en beleven allerlei avonturen in/bij ons onderkomen aan de Weesperstraat 89 (ingang hek naast nr 87) en op de sportvelden daar achter.

 

Wat doen Welpen?

over de touwbrug

 

Welpen gaan samen op jacht in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze allerlei spannende avonturen. Soms steken ze zelfs de Waingoenga-rivier over om andere gebieden te ontdekken. Ze leren veel over de jungle van Baloe, de bruine beer.
Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de jungle. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. En er zijn nog veel meer dieren waar de welpen graag iets van leren.

De jungle van Mowgli uit het  Jungleboek van Rudyard Kipling biedt ruimte voor fantasie, maar toch leren ze er al spelend aardig wat over de wereld van alledag.

 

Spelend op ontdekkingsreis

Elke week maakt de leiding voor de welpen een gevarieerd programma. Hierin komen speurtochten, sport en spel, knutselen, toneelspelen, techniek en nog veel meer voor.

 

Ontdekkingsreizen

 

Ook ontmoeten ze welpen van andere scoutinggroepen. Zo wordt er eens per jaar een groot spel georganiseerd waar alle welpen uit heel Den Haag aan mee kunnen doen.

 

Op kamp

Een keer per jaar gaan alle welpen op kamp. Dan slaap je met z'n allen in het gebouw van een scoutinggroep ergens in een ander deel van Nederland. Een hele week samen eten samen spelen en samen extra-speciale avonturen beleven. Je verveelt je geen moment en misschien is er wel een groot kampvuur. Ook gaan we een keer per jaar een weekendje logeren of kamperen

.

groot welpenspel op de jubjam-kamp

 

Deskundige leiding

De leidinggevenden zijn als het ware de reisleiders van de ontdekkingsreis. De bedenkers van het avontuur. Zij worden door Scouting Nederland zelf opgeleid. Na een basistraining blijven leidinggevenden zich verder ontwikkelen met gespecialiseerde vervolgtrainingen. Ook voor leiding staat plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig en zonder betaling. Maar niet vrijblijvend. U mag 100% inzet verwachten.

 

Copyright © 2007-2022. Scouting Rustenburg All Rights Reserved