Scouting-Rustenburg-Online

Voor de kinderen van 4 jaar tot 11 jaar

 

Stuiter van de Bevers(4-7 jaar)en Shanti en Mowgli van de Welpen(7-11 jaar) begonnen zich te vervelen door al dat binnen zitten. Toen ze een keertje ‘n ommetje mochten maken in de buurt keken ze eens goed rond. Ze ontdekten een hele boel leuke en spannende dingen. Dat was hun nooit opgevallen. Ze hebben over hun ommetjes enthousiast en uitgebreid aan alle bewoners van Hotsjitonia en de Jungle verteld. Deze vonden het ook reuze interessant.

Op eens opperde Stuiter – of was het Shanti of was het Mowgli - ze wisten het niet meer. Het doet er ook niet toe.

‘Laten we onze ommetjes vertellen aan de bevers en de welpen. Dat vinden ze vast spannend en willen het zelf ook gaan doen. Maar hoe vertellen we ze het?’ Na wat praten wisten ze het: ‘We schrijven onze ommetjes gewoon op. We maken een ‘foto’ van ons zelf en zetten die op een blaadje papier. Bij iedere hoek zeggen we welke kant de bevers of de welpen op moeten gaan. Ook maken we vragen die bij een huisnummer opgezocht moeten worden. Dan zien zij ook al die leuke dingen die wij ook gezien hebben. We beginnen met een lijstje van 1 ommetje de anderen komen later wel ’

Het was nog een hele klus om een mooi lijstje te krijgen. Maar het is ze toch gelukt. Je kunt ze  downloaden op de

downloadpagina "ommetjes menu". Voor de ouders staat daar ook een toelichting.

 

Veel plezier

Stuiter

Shanti

Mowgli

 

ik scout thuis

 

 

Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Ze hebben samen met leeftijdsgenootjes veel plezier en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstanige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.
aandachtig gehoor voor prof plof

Gave activiteiten !

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen.
De activiteiten zijn heel divers. Van huttenbouwen tot een voorstelling maken en van koken boven een kampvuur tot een GPS-speurtocht.

 

met samenwerking kan je veel  dscn4375boomstamevenwicht

 

 

 

 

 Laat je uitdagen !

Wil je zelf ook kijken of scouting wat voor je is en je laten uitdagen om al je talenten te ont-wikkelen, kom dan een keer langs op zaterdag in ons clublokaal aan de Weesperstraat 89.

   4 —  7 jaar (Bevers)  10:00 uur tot 12:00 uur
  7 — 11 jaar (Welpen) 13:15 uur tot 16:30 uur
 11 — 15 jaar (Scouts)  13:00 uur tot 16:30 uur

Ook jongeren (vanaf 16 jaar) zijn van harte welkom om de kinderen te (leren) begeleiden bij de activiteiten en bij henzelf nieuwe talenten te ontdekken.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail