Scouting  RusTenbuRg

collecteert voor

 

banner_jantjeb1556x646jpg.jpg

 

deze week (8 t/m 13 maart).

 

Geef aan de collectant als deze bij U aan de deur komt. U kunt in contanten of via iDEAL-QR code geven. De code is aan de collectebus bevestigd. Online doneren is ook mogelijk op:

https://jantjebeton.digicollect.nl/balt-schmitz  (collectebus collectant)

Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

Ook Scouting Rustenburg doet mee, omdat we spelen noodzakelijk vinden en 50% van de opbrengst naar onze eigen clubkas gaat voor extra kamp activiteiten en materiaal.

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen.

De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

 

Doneer voor Jantje Beton

QR codej jpg jantjeb 21 Scouting Rustenburg

(collectebus Scouting Rustenburg)