Scouting Rustenburg is nu offline en houd weer fysieke opkomsten

na deze lockdown

  Nederland was tot en met 9 februari in lockdown. Scouting nam daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken.  Daarom waren er géén opkomsten en waren de clubhuizen en schepen gesloten.
 
  In de nieuwe "Routekaart" mogen scoutinggroepen weer fysieke opkomsten houden voor jeugdleden tot en met 17 jaar. Voor de opkomsten gelden strikte regels om deze veilig te laten verlopen. De leden hebben hierover al een bericht van hun eigen speltakleiding gekregen.
 
  De opkomsten zijn nu wat korter en vinden buiten plaats. Alleen bij heel slecht weer kan er naar binnen worden uitgeweken. Ouders en andere volwassenen mogen niet op het speelterrein komen. De kinderen komen zoveel mogelijk zelf naar de opkomst of worden door hun ouders tot de ingang gebracht.

 

  Na een paar (oefen)opkomsten  kunnen ook weer kinderen komen kennis maken en ervaren hoe leuk scouting is. Bij de leeftijdsgroep 7 -11 jaar hebben we  nog maar een paar plaatsen.

.

 
avontuur touwbrug bedwingen

Scouting staat voor uitdaging!

 
Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Ze hebben samen met leeftijdsgenootjes veel plezier en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstanige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en teleren.