Speurtocht in Oostbroek Zuid

 

Voor de kinderen van 4 jaar tot 11 jaar

 

Stuiter van de Bevers(4-7 jaar)en Shanti en Mowgli van de Welpen(7-11 jaar) begonnen zich in de vorige lockdown te vervelen door al dat binnen zitten.  Ze wilden in de zomervakantie naar biuten toe en lekker spelen.

Een tijdje terug mochten ze 'n ommetje(kort wandelingetje rond het huis) maken in de buurt en keken ze eens goed rond. Ze ontdekten een hele boel leuke en spannende dingen. Dat was hun nooit opgevallen. Ze hebben over hun ommetjes enthousiast en uitgebreid aan alle bewoners van Hotsjitonia en de Jungle verteld. Deze vonden het ook reuze interessant.

Op eens opperde Stuiter – of was het Shanti of was het Mowgli - ze wisten het niet meer. Het doet er ook niet toe.

‘Laten we onze ommetjes vertellen aan de bevers en de welpen. Dat vinden ze vast spannend en willen het zelf ook gaan doen. Maar hoe vertellen we ze dat ?’ Na wat praten wisten ze het: ‘We schrijven onze ommetjes gewoon op. We maken een ‘foto’ van ons zelf en zetten die op een blaadje papier. Bij iedere hoek zeggen we welke kant de bevers of de welpen op moeten gaan. Ook maken we vragen die bij een huisnummer opgezocht moeten worden. Dan zien zij ook al die leuke dingen die wij ook gezien hebben. We beginnen met een lijstje van 1 ommetje l.’

Het was nog een hele klus om een mooi lijstje te krijgen. Maar het is ze toch gelukt. Je kunt ze hier downloaden!

Download de speurtocht 

 

We wensen alle speurders veel plezier

 

Voor ouders

We hebben voor de kinderen uit de wijk deze speurtocht gemaakt. . Nu de maatregelen weer verscherpt zijn en de kinderen  geen school hebben, kunnen ze met hun ouders in gezonde beweging komen en hun buurt op een leuke manier ontdekken 

De speurtocht gaat door de buurt "Rustenburg-Zuid" van de wijk Rustenburg Oostbroek. Ze begint vlak bij de kruising Zuiderparklaan en Apeldoornselaan/Escamplaan en eindigen daar ook in de buurt.

De route-aanduidingen zijn in de vorm van afbeeldingen van de thema-figuren uit de spelthema’s van de bevers en welpen van scouting. Ze lopen of kijken de kant op die gelopen moet worden. Hierdoor kunnen de kinderen zelf de route volgen. De vragen of opdrachten dagen de kinderen uit om goed rond te kijken. Beginnende lezertjes zien al snel bij welk huisnummer ze een vraag moeten beantwoorden. Begeleidende ouders hoeven alleen maar wat te helpen bij het “leeswerk” (en op het verkeer letten)

 

Neem de RIVM-maatregelen in acht:

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar - 18 jaar houden altijd onderling 1,5m afstand.

Houden ze ergens stil om bv uit te rusten : let dan op de afstand van 1.5 meter tot elkaar.

Kinderen en jongeren  tot 12 jaar houden 1,5m afstand tot de volwassenen.

Vorm geen( grote)  groepen met  volwassenen.uit verschillende huishoudens.

Ook de kinderen tot 12 jaar en jongeren tot 18j aar vormen geen grote groep.

Deelname aan deze speurtochten is op eigen verantwoording en voor eigen risico!