Speurtochten in je buurt.

Voor ouders

We hebben voor de kinderen uit de wijk deze speurtocht gemaakt. 

Nu de maatregelen weer verscherpt zijn en de kinderen weer geen school hebben, kunnen zij met hun ouders in gezonde beweging komen en hun buurt op een leuke manier ontdekken.

De speurtochten gaan door elk van de buurten van de wijk Rustenburg Oostbroek. Ze beginnen vlak bij de kruising Zuiderparklaan en Apeldoornselaan/Escamplaan en eindigen daar ook in de buurt.

De route-aanduidingen zijn in de vorm van afbeeldingen van de thema-figuren uit de spelthema’s van de bevers en welpen van scouting. Ze lopen of kijken de kant op die gelopen moet worden. Hierdoor kunnen de kinderen zelf de route volgen. De vragen of opdrachten dagen de kinderen uit om goed rond te kijken. De beginnende lezertjes zien al snel bij welk huisnummer ze een vraag moeten beantwoorden.Begeleidende ouders hoeven alleen maar wat te helpen bij het “leeswerk”.

Met de gezellige feestdagen in het vooruitzicht (en daarna) bieden deze tochtjes de mogelijkheid om de drukte te vermijden en lekker dicht bij huis buiten de nodige gezonde  beweging op te doen.

 

Neem de RIVM-maatregelen in acht:

Volwassenen vanaf 12 jaar houden onderling 1,5m afstand.

Kinderen tot 12 jaar houden 1,5m afstand tot de volwassenen.

Vorm geen groepen van meer dan 2 volwassenen.

Ook de kinderen tot 12 jaar vormen geen grote groep.

Deelname aan deze speurtochten is op eigen verantwoording en voor eigen risico!

 

 

We wensen alle speurders veel plezier

 

 

Download de speurtocht:

Oostbroek Zuid
Oostbroek Noord

Rustenburg Noord

 

Voor de kinderen van 4 jaar tot 11 jaar

Stuiter van de Bevers(4-7 jaar)en Shanti en Mowgli van de Welpen(7-11 jaar) begonnen zich te vervelen door al dat binnen zitten. Nu ze een keertje ‘n ommetje mochten maken in de buurt keken ze eens goed rond. Ze ontdekten een hele boel leuke en spannende dingen. Dat was hun nooit opgevallen. Ze hebben over hun ommetjes enthousiast en uitgebreid aan alle bewoners van Hotsjitonia en de Jungle verteld. Deze vonden het ook reuze interessant.

Op eens opperde Stuiter – of was het Shanti of was het Mowgli - ze wisten het niet meer. Het doet er ook niet toe.

‘Laten we onze ommetjes vertellen aan de bevers en de welpen. Dat vinden ze vast spannend en willen het zelf ook gaan doen. Maar hoe vertellen we ze dat ?’ Na wat praten wisten ze het: ‘We schrijven onze ommetjes gewoon op. We maken een ‘foto’ van ons zelf en zetten die op een blaadje papier. Bij iedere hoek zeggen we welke kant de bevers of de welpen op moeten gaan. Ook maken we vragen die bij een huisnummer opgezocht moeten worden. Dan zien zij ook al die leuke dingen die wij ook gezien hebben. We beginnen met een lijstje van 1 ommetje de anderen komen later wel.’

Het was nog een hele klus om een mooi lijstje te krijgen. Maar het is ze toch gelukt. Je kunt ze hierboven downloaden !